Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης της ιστοσελίδας και την Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Οδοντιατρικός

Σύλλογος

Χαλκιδικής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής © 2012-2020

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 06:00

Πανυγειονομική απεργία - Δελτίο Τύπου

Λογότυπο Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, εκφράζει την ανησυχία και την αγωνία της για τη συνέχιση των πολιτικών υγείας, που οδηγούν στην επιδείνωση της γενικής υγείας με τις δυσάρεστες επιπτώσεις στη στοματική υγεία, καθώς και στην απαξίωση του επαγγελματία οδοντιάτρου, η οποία ξεπέρασε κάθε όριο αδιαφορίας με συνέπεια την εξαθλίωση του.

Η ένταξη του Κλάδου Υγείας του Τ.Σ.Α.Υ. στον υπερχρεωμένο Ε.Ο.Π.Π.Υ., η εφαρμογή της υποχρεωτικής-πραξικοπηματικής μετάταξης των ασφαλισμένων σε ανώτερη κατηγορία ανά 3ετία σε συνδυασμό με την ύφεση και την ανεργία οι οποίες προκαλούν μείωση των εισφορών και έχουν οδηγήσει τον ασφαλιστικό μας φορέα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Επίσης η άναρχη απελευθέρωση του επαγγέλματος με την επίκληση του μνημονίου και της τρόικας, η απουσία της Οδοντιατρικής Περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών από τη Δημόσια Χρηματοδότηση, τα νέα σχέδια υπερφορολόγησης και εξόντωσης των ελευθέρων επαγγελματιών μεταξύ των οποίων και οι Οδοντίατροι, καθώς και η απουσία στοιχειωδών προνοιακών καλύψεων για τους Υγειονομικούς, έχουν επιδεινώσει τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε οδηγηθεί.

Για τους λόγους αυτούς, όλοι οι Οδοντίατροι και οι Γιατροί της χώρας απεργούμε πανελλαδικά την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας σε πολιτικές καταστροφικές για την δημόσια υγεία και τον επαγγελματία γιατρό και οδοντίατρο.

Η Ε.Ο.Ο. και ο Π.Ι.Σ. σας προσκαλούν στην κοινή Συνέντευξη Τύπου την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA, Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα.

 

ΖΗΤΑΜΕ

 

Φορολογικό

 

Διατήρηση του ισχνού αλλά άκρως ζωτικού για την επιβίωση μας αφορολόγητου ορίου των 5000 ευρώ.

Επιβολή δίκαιων και βιώσιμων φορολογικών συντελεστών στους ελεύθερους επαγγελματίες. Όχι στην ΑΔΙΚΗ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των πενιχρών πλέον εισοδημάτων μας με φορολογικούς συντελεστές ύψους 26% και 33% και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ, που αυξήθηκε στα 650 ευρώ ετησίως, τα οποία σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5000 ευρώ οδηγούν σε ΠΛΗΡΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟ την συντριπτική πλειοψηφία των Οδοντιάτρων και ΜΑΖΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ των ιδιωτικών τους οδοντιατρείων.

 

Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - Ε.Τ.Α.Α. - Ασφαλιστικό

 

Ανακεφαλαιοποίηση όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων και του Τ.Σ.Α.Υ. με σκοπό την αναπλήρωση των τραγικών απωλειών από τα Αποθεματικά τους στα πρότυπα της Ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

Καταβολή των χρημάτων που οφείλονται από την τριμερή χρηματοδότηση.

Κατάργηση της απαράδεκτης ρύθμισης που επιβάλλει την υποχρεωτική- πραξικοπηματική μετάταξη των Νέων Ασφαλισμένων μετά την 01/01/1993 σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά 3ετία! Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται τέτοιες απαράδεκτες ρυθμίσεις στους Υγειονομικούς όταν καταργούνται για άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων όπως των ελευθεροεπαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε..

Θέσπιση ειδικού επιδόματος ανεργίας για τους υγειονομικούς με βάση τις καταβολές υπέρ Ο.Α.Ε.Δ. ως ελάχιστη αντισταθμιστική παροχή στους πολυάριθμους συναδέλφους που αναγκάζονται να κλείσουν τα ιατρεία τους λόγω της δυσβάσταχτης οικονομικής κρίσης.

Θέσπιση 12μηνου τουλάχιστον επιδόματος μητρότητας για όλες τις γυναίκες υγειονομικούς στα πρότυπα του Ι.Κ.Α. για την κάλυψη των στοιχειωδών βιοποριστικών αναγκών που προκύπτουν από την αποχή από την εργασία λόγω τεκνοποίησης.

Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους υγειονομικούς χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των υγειονομικών.

Πρόβλεψη κονδυλίων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Για την Στοματική Υγεία, ώστε να πάψει να παραμένει, ουσιαστικά, ανασφάλιστη.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • canonical: http://www.osxa.gr/arxeio/2013/eoo/panygeionomiki-apergia-deltio-typou
Διαβάστηκε 14994 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 09:44

Σχετικά Άρθρα

 • 24ωρη Απεργία 17 Μαΐου 2017 - Δελτίο Τύπου

  EOOΣυμμετοχή του Ο.Σ. Χαλκιδικής στην 24ωρη Απεργία που προκήρυξε η Ε.Ο.Ο. για την Τετάρτη 17 Μαΐου.

 • Δελτίο Τύπου ΟΣΧ για το Ασφαλιστικό

  Λογότυπο του Οδοντιατρικού Συλλόγου ΧαλκιδικήςΔελτίο Τύπου ΟΣΧ για το Ασφαλιστικό και συνέντευξη τύπου Φορέων Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων Νομού Χαλκιδικής.

 • Απεργία 12/11/2015 - Δελτίο Τύπου

  EOOΟι Οδοντίατροι αντιδρούν στην κατάργηση των παρ. 1,2,3 του άρθρου 28, του Ν. 4331/2015, όπως εμφαίνεται στο Ν. 4337/15, αρ. 21, εδαφ. η΄ για το ασφαλιστικό συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου.

 • Πανιατρική στάση εργασίας 23 Ιανουαρίου 2014

  EOOΗ Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) δηλώνει την συμπαράσταση της στην 4ωρη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει, για την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014, οι Ομοσπονδίες των Ιατρών ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ και άλλοι Υγειονομικοί Φορείς.

 • Απεργία Οδοντιάτρων Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

  Ελληνική Οδοντιατρική ΟμοσπονδίαΗ Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εκφράζει την αγανάκτηση του Οδοντιατρικού Κόσμου, για την επιδείνωση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει ο Κλάδος μας με τις καινούργιες περικοπές στις δαπάνες υγείας οι οποίες απαξιώνουν την οδοντιατρική περίθαλψη, αποδυναμώνουν τις δημόσιες δομές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Ιστορικό επισκέψεων

Σήμερα
Χθές
Αυτήν την εβδομάδα
Αυτόν τον μήνα
Συνολικά
907
1912
5621
28004
1701740

7.61%
7.04%
4.01%
0.47%
0.24%
80.63%

Η IP σας : 3.234.245.125