Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης της ιστοσελίδας και την Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Οδοντιατρικός

Σύλλογος

Χαλκιδικής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής © 2012-2020

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 19:38

Οδηγός Οδοντιάτρου

Για την εγγραφή νέου οδοντιάτρου στην δύναμη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής απαραίτητη είναι αρχικά η έκδοση από τη οικία Νομαρχία (Διεύθυνση Υγείας - Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικλής) της Άδειας εξασκήσεως του Οδοντιατρικού Επαγγέλματος και η συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής η οποία πρέπει να συνοδεύεται και από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για νέες εγγραφές είναι απαραίτητο ο Οδοντίατρος να καταβάλει το ποσό τον 100.00 € για την ετήσια συνδρομή (2018) καθώς και 100.00 € ως δικαίωμα εγγραφής.

Από της 01/01/2012 με βάση το άρθρο 35 του Ν. 4025/2011 η έκδοση Βεβαίωσης ( Άδειας ) Λειτουργίας Οδοντιατρείου αποτελεί αρμοδιότητα των κατά τόπου Οδοντιατρικών Συλλόγων. Ο ενδιαφερόμενος Οδοντίατρος πρέπει να κοινοποιήσει στον Σύλλογο πριν την έναρξη των εργασιών, την έναρξη λειτουργίας του ιατρείου του καταθέτοντας την Αναγγελία Έναρξης Λειτουργίας Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ο Οδοντίατρος είναι υποχρεωμένος να καταβάλει υπέρ του Συλλόγου το ποσό των 200€ (το ποσό μπορεί να αναπροσαρμόζεται κάθε διετία με απόφαση του Δ.Σ.). Να σημειώσουμε ότι για την χορήγηση Βεβαίωσης Αναγγελίας Έναρξης Λειτουργίας Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ο ενδιαφερόμενος οδοντίατρος πρέπει να προσκομίσει πλήρη φάκελο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (με εξαίρεση του Αποσπάσματος Ποινικού Μητρώου Γενικής Χρήσης για το οποίο γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση από τον Σύλλογο και της Άδειας Λειτουργίας Ακτινολογικού Εξοπλισμού η οποία χορηγείται από την Διεύθυνση Υγείας της αρμόδιας Νομαρχίας μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου) διαφορετικά η αίτηση θα απορρίπτεται (ο ενδιαφερόμενος δεν θα λαμβάνει Βεβαίωση Αναγγελίας).

Σε περίπτωση οδοντιάτρων από χώρες Ε.Ε. (εκτός Ελλάδας) οι οποίοι δεν ομιλούν την Ελληνική γλώσσα απαραίτητη, για την εγγραφή στον Σύλλογο και την έκδοση Βεβαίωσης Λειτουργίας Οδοντιατρείου στον Νομό Χαλκιδικής, είναι η προσκόμιση Πιστοποιητικού Ελληνικής Γλωσσομάθειας επιπέδου Β2.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι οδοντίατροι να ακολουθούν τον Κώδικα Οδοντιατρικής Δεοντολογίας (Φ.Ε.Κ. Αρ. Φύλλου 55 Π.Δ. 39 “Κώδικας οδοντιατρικής δεοντολογίας”) με ιδιαίτερη έμφαση στην διαφήμιση.

Σχετικά με καταχωρίσεις στο διαδίκτυο υπό μορφή ιστοσελίδων παρακαλώ επικοινωνήσετε με τα όργανα Δ.Σ. για περαιτέρω πληροφορίες.

 

Η υπηρεσίες που κατά σειρά εμπλέκονται στην διαδικασία για να ξεκινήσει κάποιος απόφοιτος Οδοντιατρικής Σχολής να ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του οδοντιάτρου είναι οι ακόλουθες:

1.    Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. - Αναγνώριση πτυχίου εάν είναι από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης
2. Αρμόδια Νομαρχία - Άδεια Εξάσκησης Οδοντιατρικού Επαγγέλματος
3. Οδοντιατρικός Σύλλογος - Εγγραφή στον Οδοντιατρικό Σύλλογο στην περιφέρεια του οποίου θα ασκηθεί το επάγγελμα
4. Ε.Τ.Α.Α. - Τμήμα Υγειονομικών - Προεγγραφή
5. Οδοντιατρικός Σύλλογος εγγραφής - Αναγγελία Έναρξης Λειτουργίας Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - χορήγηση Βεβαίωσης Αναγγελίας
6. Αρμόδια Δ.Ο.Υ. - Έναρξη Επιτηδεύματος
7. Ε.Τ.Α.Α. - Τμήμα Υγειονομικών - Τελική εγγραφή στα μητρώα

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • canonical: http://www.osxa.gr/odigos-odontiatrou
Διαβάστηκε 5275 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 10:19

Σχετικά Άρθρα

Ιστορικό επισκέψεων

Σήμερα
Χθές
Αυτήν την εβδομάδα
Αυτόν τον μήνα
Συνολικά
1339
1412
11406
35606
1664348

7.76%
6.83%
4.06%
0.47%
0.22%
80.66%

Η IP σας : 35.168.111.191