Σας ενημερώνουμε ότι από το 2018 και μετά όλες οι πληρωμές προς τον Ο.Σ. Χαλκιδικής θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω τράπεζας (κατάθεση ή συναλλαγές μέσω WEB Banking). Αυτό αφορά τόσο την ετήσια εισφορά εκάστου έτους όσο και τυχόν οφειλές από συνδρομές παθελθόντων ετών προς τον Σύλλογο. Ο αριθμός IBAN του Ο.Σ. Χαλκιδικής είναι :

Alpha Bank - GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490 - δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Alpha Bank
GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490
δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Πατήστε εδώ για περισσότερα

Ετήσια εισφορά - IBAN

Οδοντιατρικός

Σύλλογος

Χαλκιδικής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής © 2012-2022

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 10:08

Στοιχεία ίδρυσης - σκοπός

logo2 arthroΠληροφορίες

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και ο  ρόλος του είναι η εποπτεία των οδοντιάτρων του Νομού Χαλκιδικής. Η έδρα του Συλλόγου είναι στον Πολύγυρο στην διεύθυνση Πολυτεχνείου 28, ΤΚ 63100, τηλ-fax 23730 24862, email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

Δομή

Ο Σύλλογός μας διοικείται από 7-μελές Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται κάθε 3 χρόνια και μπορεί να στελεχωθεί από τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής τα οποία έχουν το δικαίωμα στην εκλογή δηλαδή να μην έχουν οικονομικές υποχρεώσεις προς τον Σύλλογο και να μην τους έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές και πάντα με την επιφύλαξη των διατάξεων των άρθρων 4 ( παρ. 2 και 4 ) και 5 του Νόμου 1026/80. Ο Σύλλογος μας εκπροσωπείται στην Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κα έναν εκπρόσωπο - μέλος του Συλλόγου. Τον έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης του Συλλόγου αναλαμβάνει τριμελής Εξελεγκτική Επιτροπή με την σχετική εισήγησή της στο τέλος της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία, τον Αντιπρόεδρο και τρία μέλη ένας εκ των οποίων αναλαμβάνει χρέη Ειδικού Γραμματέα. Ο ρόλος του Προέδρου είναι ο γενικός συντονισμός της λειτουργίας του Συλλόγου και ευθύνη για την επικύρωση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικών Συνελεύσεων. Ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα είναι η τήρηση του μητρώου του Συλλόγου των πρακτικών των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων και γενικά την διεκπεραίωση των διοικητικών πράξεων σχετικών με  τα μέλη του Συλλόγου και τα όργανα του Κράτους. Ο ρόλος του Ταμία είναι η μέριμνα για την είσπραξη των ετήσιων εισφορών των μελών και την καταγραφή των εσόδων και εξόδων του Συλλόγου.

Το 2012 έχει συσταθεί στον Σύλλογό μας βάση της Υ.Α. Υ3β/Γ.Π./οικ24948/2012 - «Καθορισμός δικαιολογητικών, διαδικασίας, όρων και προϋποθέσεων για την χορήγηση βεβαίωσης λειτουργίας των ιατρείων, πολυϊατρείων, οδοντιατρείων και πολυοδοντιατρείων» Επιτροπή Ελέγχου Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το έργο της οποίας είναι η γνωμοδότηση για την έκδοση Βεβαιώσεων Λειτουργίας Οδοντιατρείων, εποπτεία και έλεγχος των φορέων ΠΥΠΦΥ κατά την λειτουργία τους και εισήγηση για την επιβολή ποινών που προβλέπονται από τις διατάξεις του Π.Δ. 84/2001.

Το 2013 συστάθηκε στον Σύλλογό μας βάση του Ν. 3861/13-7-2010 - «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις» Ομάδα Διοίκησης Έργου η αποστολή της οποίας είναι η ανάρτηση των αποφάσεων του Δ.Σ. στο «Δι@υγεια».

Η επιτροπές λειτουργούν εντός και εκτός ωραρίου εργασίας και σύμφωνα με τις διατάξεις περί Συλλογικών Οργάνων και δεν βαρύνουν οικονομικά το Σύλλογο με έξοδα παράστασης.

 

Αποστολή

Ο σκοπός της ύπαρξης και λειτουργίας του Ο. Σ. Χαλκιδικής είναι η μέριμνα για την διατήρηση της αξιοπρέπειας του Σώματος των Οδοντιάτρων της αρμοδιότητας του, δημιουργία του συναδελφικού πνεύματος, εποπτεία για την τήρηση των Νόμων που διέπουν την άσκηση του Οδοντιατρικού Επαγγέλματος, επιστημονική προαγωγή των μελών, συμβολή στην προστασία της υγείας του πληθυσμού, μελέτη των υγειονομικών συνθηκών και την εισήγηση στα αρμόδια Όργανα του Κράτους και τέλος υποστήριξη των επαγγελματικών συμφερόντων των Οδοντιάτρων.

 

Η ιστοσελίδα μας - διαβάστε τους Όρους Χρήσης

Ο σκοπός λειτουργίας της ιστοσελίδας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής είναι η ενημέρωση των οδοντιάτρων για τις εξελίξεις που συμβαίνουν στον κλάδο της οδοντιατρικής, τόσο σε νομοθετικό όσο και σε επαγγελματικό-επιστημονικό επίπεδο, αλλά και εξυπηρέτηση των μελών σε διοικητικά θέματα.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • canonical: http://www.osxa.gr/o-s-xalkidikis/stoixeia-idrysis
Διαβάστηκε 3890 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 19:59

Σεμινάρια-Συνέδρια-Ημερίδες