Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης της ιστοσελίδας και την Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Οδοντιατρικός

Σύλλογος

Χαλκιδικής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής © 2012-2020

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 00:00

Δελτίο Τύπου ΟΣΧ για το Ασφαλιστικό

logo2 arthroΔελτίο Τύπου

 

Η παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων ετών έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης των οδοντιατρείων μας. Οι περισσότεροι οδοντίατροι δυσκολεύονται πλέον να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, πολλοί δε αδυνατούν πλήρως να είναι συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Η αδυναμία αυτή οφείλεται στην συρρίκνωση του εισοδήματός μας σε μεγάλο βαθμό λόγω της αυξημένης φορολογίας, της συρρίκνωση του κύκλου των εργασιών μας και στην διαρροή των Ελλήνων ασθενών σε γειτονικές χώρες, προς αναζήτηση οδοντιατρικών υπηρεσιών, σε οδοντιατρικά κέντρα, πολλές φορές, αμφιβόλου ποιότητας και υπόστασης, όπως αποδεικνύεται και από πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο.

Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού μας συστήματος, είμαστε υπέρ οποιασδήποτε προσπάθειας προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής, θεωρούμε όμως ότι είναι άδικο να βάλουμε πλάτη για άλλη μια φορά για την λύση του προβλήματος με όρους εξόντωσης εξαθλίωσης και επαγγελματικής μας απαξίωσης, πόσο μάλλον όταν δεν μας αναλογεί και η ευθύνη στην δημιουργία του προβλήματος στον βαθμό που μας επιμερίζουν.

Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα δυστυχώς θα είναι αντίθετα από τα αναμενόμενα, δημιουργία στρατιών ανέργων επιστημόνων, αναγκαστική μετανάστευση και επιδείνωση της φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας ως αντανακλαστικό επιβίωσης μας.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου και την άμεση έναρξη διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους φορείς από μηδενική βάση για την εύρεση βιώσιμης λύσης.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να δώσουν ένα ηχηρό παρόν στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης 04/02/2016 στον Πολύγυρο και στα Νέα Μουδανιά και κρατήσουν τα ιατρεία του κλειστά εκείνη την ημέρα.

Προσεχώς στα Συλλογικά μας όργανα θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω δράσεις και κινητοποιήσεις μας.

 

Συνέντευξη τύπου Φορέων Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων Νομού Χαλκιδικής

sin tipou 02 02 2016

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • canonical: http://www.osxa.gr/nea/syllogos/deltio-typou-osx-gia-to-asfalistiko
Διαβάστηκε 888 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 10:09

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Ιστορικό επισκέψεων

Σήμερα
Χθές
Αυτήν την εβδομάδα
Αυτόν τον μήνα
Συνολικά
1053
1912
5767
28150
1701886

7.61%
7.04%
4.01%
0.47%
0.24%
80.63%

Η IP σας : 3.234.245.125