Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης της ιστοσελίδας και την Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Οδοντιατρικός

Σύλλογος

Χαλκιδικής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής © 2012-2020

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 00:00

Απεργία Οδοντιάτρων Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

Λογότυπο Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εκφράζει την αγανάκτηση του Οδοντιατρικού Κόσμου, για την επιδείνωση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει ο Κλάδος μας με τις καινούργιες περικοπές στις δαπάνες υγείας οι οποίες απαξιώνουν την οδοντιατρική περίθαλψη, αποδυναμώνουν τις δημόσιες δομές.

Εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση (3ης/11/2013) του ΣτE σχετικά με την προσφυγή μας για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του οδοντιάτρου.

Η πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων, της ανεργίας, της μείωσης εισοδημάτων και της ισοπέδωσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, πρέπει να μας βρει απέναντι.

Ο Κλάδος μας αντιμετωπίζει πρωτοφανές πρόβλημα επιβίωσης, καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και στην εξαθλίωση. Επιβαρυνόμαστε με εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές και διαρκώς εντεινόμενα φορομπηχτικά μέτρα, ενώ υφιστάμεθα τις επιπτώσεις της ισοπεδωτικής ανεργίας, η οποία ούτε καταγράφεται, ούτε επιδοτείται.

Η Ε.Ο.Ο. διαμαρτύρεται για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα, τα οποία με τις φορομπηχτικές επινοήσεις χαρατσιών, έχουν οδηγήσει τους συνάδελφους οδοντιάτρους σε απόγνωση∙ τα μέτρα αυτά πλήττουν τους μικρούς και μεσαίους και διατηρούν το φάσμα της ανεργίας των νέων, υπέρ των ολίγων, μεγάλων και ισχυρών.

Ο ελευθεροεπαγγελματίας οδοντίατρος πλήττεται ανηλεώς και οδηγείται στον αφανισμό.

Οι υπηρετούντες στο Ε.Σ.Υ. αμείβονται με μισθούς πείνας.

Οι εκπαιδευτικοί οδοντίατροι οδηγούνται σε απόλυση.

Το διδακτικό προσωπικό των Α.Ε.Ι. διαμαρτύρεται για οικονομική και λειτουργική ασφυξία.

Η Ε.Ο.Ο. αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση για την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και προτείνει προς όλους τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Χώρας, αγωνιστικές κινητοποιήσεις με συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έκδοση Δελτίων Τύπου και πραγματοποίηση συνεντεύξεων Τύπου, καθώς και κάθε μορφή ανάδειξης των αιτημάτων μας, την οποία οι τοπικοί Σύλλογοι θέλουν επιλέξει.

Όπως αναφέρεται και στο παραπάνω κείμενο τα προβλήματα του Κλάδου είναι τεράστια.

Σ’ αυτά έρχονται να προστεθούν τα πάγια αιτήματά μας με επικέντρωση:

 • Στον Ν. 3919/2011 που μετά την απόρριψη της αίτησής μας για ακύρωση της εγκυκλίου του Υπουργού Υγείας για την εφαρμογή του πιο πάνω Νόμου, αίρει κάθε περιορισμό στο ευαίσθητο επάγγελμά μας και το “ρίχνει” βορρά στους επιχειρηματίες της υγείας με τις ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία του Ελληνικού πληθυσμού και την πλήρη καταστροφή του επαγγελματία, λειτουργό υγείας, οδοντιάτρου.

 • Στην διεκδίκηση από το ΤΣΑΥ (νυν Τομέας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ) των οφειλομένων από την Πολιτεία ποσών (κοινωνικός πόρος, τριμερής χρηματοδότηση κλπ) καθώς και των εργοδοτικών εισφορών. Διεκδικούμε δικαστικά την επαναφορά των «κουρεμένων» κεφαλαίων μας. Απαιτούμε τον εκσυγχρονισμό του Ταμείου (ηλεκτρονική κατάθεση εισφορών, εκκαθάριση εκκρεμουσών δαπανών, κλπ) για την διευκόλυνση των ασφαλισμένων.

 • Στην παρέμβαση από τον Υπουργό Εργασίας, σύμφωνα με την οποία να αποσυνδέεται από την κύρια σύνταξη το επιπλέον ποσό που αντιστοιχεί στο μονοσυνταξιούχο, ώστε να μην αποδεκατίζεται η σύνταξη των υγειονομικών αυτών που επί σειρά ετών έχουν καταβάλλει επιπλέον εισφορές στο ΤΣΑΥ, ή την επιστροφή των.

 • Στην υλοποίηση των προτάσεων της Ε.Ο.Ο. αναφορικά με την αποκομιδή των οδοντιατρικών αποβλήτων.

 • Στην προστασία των παραμεθορίων περιοχών απ’ την εύκολη και επικίνδυνη μετάβαση ασθενών.

 • Στην αναβάθμιση της Οδοντιατρικής στο ΕΣΥ τόσο στα οδοντιατρικά τμήματα των νοσοκομείων όσο και στα Κ.Υ. τόσο σε στελεχιακό δυναμικό όσο και προγράμματα εργασίας.

 • Στη μείωση του ΦΠΑ των υλικών, ειδικού φορολογικού καθεστώτος για παραμεθόριες περιοχές, κλπ.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της

 

Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

 

Ο Πρόεδρος           Ο Γεν.Γραμματέας

 

 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΙΓΛΑΣ

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • canonical: http://www.osxa.gr/arxeio/2013/eoo/apergia-odontiatron-tetarti-6-noemvriou
Διαβάστηκε 1221 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 09:51

Σχετικά Άρθρα

 • 24ωρη Απεργία 17 Μαΐου 2017 - Δελτίο Τύπου

  EOOΣυμμετοχή του Ο.Σ. Χαλκιδικής στην 24ωρη Απεργία που προκήρυξε η Ε.Ο.Ο. για την Τετάρτη 17 Μαΐου.

 • Δελτίο Τύπου ΟΣΧ για το Ασφαλιστικό

  Λογότυπο του Οδοντιατρικού Συλλόγου ΧαλκιδικήςΔελτίο Τύπου ΟΣΧ για το Ασφαλιστικό και συνέντευξη τύπου Φορέων Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων Νομού Χαλκιδικής.

 • Απεργία 12/11/2015 - Δελτίο Τύπου

  EOOΟι Οδοντίατροι αντιδρούν στην κατάργηση των παρ. 1,2,3 του άρθρου 28, του Ν. 4331/2015, όπως εμφαίνεται στο Ν. 4337/15, αρ. 21, εδαφ. η΄ για το ασφαλιστικό συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου.

 • Πανιατρική στάση εργασίας 23 Ιανουαρίου 2014

  EOOΗ Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) δηλώνει την συμπαράσταση της στην 4ωρη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει, για την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014, οι Ομοσπονδίες των Ιατρών ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ και άλλοι Υγειονομικοί Φορείς.

 • 18 - 19 Σεπτεμβρίου συμμετοχή στην απεργία ΑΔΕΔΥ

  Λογότυπο της Ελληνικής Οδοντιατρικής ΟμοσπονδίαςΚαλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας σε συμμετοχή στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Ιστορικό επισκέψεων

Σήμερα
Χθές
Αυτήν την εβδομάδα
Αυτόν τον μήνα
Συνολικά
924
1912
5638
28021
1701757

7.61%
7.04%
4.01%
0.47%
0.24%
80.63%

Η IP σας : 3.234.245.125