Σας ενημερώνουμε ότι από το 2018 και μετά όλες οι πληρωμές προς τον Ο.Σ. Χαλκιδικής θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω τράπεζας (κατάθεση ή συναλλαγές μέσω WEB Banking). Αυτό αφορά τόσο την ετήσια εισφορά εκάστου έτους όσο και τυχόν οφειλές από συνδρομές παθελθόντων ετών προς τον Σύλλογο. Ο αριθμός IBAN του Ο.Σ. Χαλκιδικής είναι :

Alpha Bank - GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490 - δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Alpha Bank
GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490
δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Πατήστε εδώ για περισσότερα

Ετήσια εισφορά - IBAN

Οδοντιατρικός

Σύλλογος

Χαλκιδικής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής © 2012-2024

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 00:00

18 - 19 Σεπτεμβρίου συμμετοχή στην απεργία ΑΔΕΔΥ

 Λογότυπο της Ελληνικής Οδοντιατρικής ΟμοσπονδίαςΗ Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συνεχίζει μαζί με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και τους φορείς τους, τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που εξακολουθούν να προωθούν και να εφαρμόζουν Κυβέρνηση και «τρόικα», καθώς εμμένουν στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου διάλυσης εργασιακών, ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων, της ανεργίας, της μείωσης εισοδημάτων και της ισοπέδωσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, πρέπει να μας βρει απέναντι.

Ο Κλάδος μας αντιμετωπίζει πρωτοφανές πρόβλημα επιβίωσης, καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και στην εξαθλίωση. Επιβαρυνόμαστε με εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές και διαρκώς εντεινόμενα φορομπηχτικά μέτρα, ενώ υφιστάμεθα τις επιπτώσεις της ισοπεδωτικής ανεργίας, η οποία ούτε καταγράφεται, ούτε επιδοτείται.

Η μεσαία τάξη η οποία παραδοσιακά συντηρούσε τα ιατρεία μας έχει αφανισθεί, στερώντας ένα βασικό πακέτο παροχής υπηρεσιών μας.

Η Ε.Ο.Ο. διαμαρτύρεται για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα, τα οποία με τις φορομπηχτικές επινοήσεις χαρατσιών, έχουν οδηγήσει τους συνάδελφους οδοντιάτρους σε απόγνωση.

Πιστεύουμε στο Κράτος δικαίου όπου ο καθένας πρέπει και οφείλει να πληρώνει ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα. Η κατάργηση του αφορολογήτου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ο υψηλός συντελεστής 35% από μηδενικό εισόδημα, όλων των αυτοαπασχολούμενων, πλήττει τους μικρούς και μεσαίους και διατηρεί το φάσμα της ανεργίας των νέων, υπέρ των ολίγων, μεγάλων και ισχυρών.

Ο ελευθεροεπαγγελματίας οδοντίατρος πλήττεται ανηλεώς και οδηγείται στον αφανισμό.

Οι υπηρετούντες στο Ε.Σ.Υ. αμείβονται με μισθούς πείνας.

Οι εκπαιδευτικοί οδοντίατροι οδηγούνται σε απόλυση.

Το διδακτικό προσωπικό των Α.Ε.Ι. διαμαρτύρεται για οικονομική και λειτουργική ασφυξία.

Η Ε.Ο.Ο. στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της 4 Σεπτεμβρίου 2013 αποφάσισε για την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 & Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 συμμετοχή στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και προτείνει προς όλους τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Χώρας, αγωνιστικές κινητοποιήσεις με συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έκδοση Δελτίων Τύπου και πραγματοποίηση συνεντεύξεων Τύπου, καθώς και κάθε μορφή διαμαρτυρίας την οποία οι τοπικοί Σύλλογοι θέλουν επιλέξει.

Όπως αναφέρεται και στο παραπάνω κείμενο τα προβλήματα του Κλάδου είναι τεράστια.

Σ’ αυτά έρχονται να προστεθούν τα πάγια αιτήματά μας με επικέντρωση:

  • Τη διεκδίκηση από το ΤΣΑΥ (νυν Τομέας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ) των οφειλομένων από την Πολιτεία ποσών (κοινωνικός πόρος, τριμερής χρηματοδότηση κλπ) καθώς και των εργοδοτικών εισφορών. Διεκδικούμε δικαστικά την επαναφορά των «κουρεμένων» κεφαλαίων μας. Απαιτούμε τον εκσυγχρονισμό του Ταμείου (ηλεκτρονική κατάθεση εισφορών, εκκαθάριση εκκρεμουσών δαπανών, κλπ) για την διευκόλυνση των ασφαλισμένων.

  • Την παρέμβαση από τον Υπουργό Εργασίας, σύμφωνα με την οποία να αποσυνδέεται από την κύρια σύνταξη το επιπλέον ποσό που αντιστοιχεί στο μονοσυνταξιούχο, ώστε να μην αποδεκατίζεται η σύνταξη των υγειονομικών αυτών που επί σειρά ετών έχουν καταβάλλει επιπλέον εισφορές στο ΤΣΑΥ, ή την επιστροφή των.

  • Την υλοποίηση των προτάσεων της Ε.Ο.Ο. αναφορικά με την αποκομιδή των οδοντιατρικών αποβλήτων.

  • Την προστασία των παραμεθορίων περιοχών απ’ την εύκολη και επικίνδυνη μετάβαση ασθενών.

  • Την αναβάθμιση της Οδοντιατρικής στο ΕΣΥ τόσο στα οδοντιατρικά τμήματα των νοσοκομείων όσο και στα Κ.Υ. τόσο σε στελεχιακό δυναμικό όσο και προγράμματα εργασίας.

  • Τη μείωση του ΦΠΑ των υλικών, ειδικού φορολογικού καθεστώτος για παραμεθόριες περιοχές, κλπ.

  • Το Πετρέλαιο θέρμανσης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • canonical: http://www.osxa.gr/arxeio/2013/eoo/18-19-septemvriou-symmetoxi-stin-apergia-adedy
Διαβάστηκε 4368 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 09:50

Σχετικά Άρθρα

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια