Σας ενημερώνουμε ότι από το 2018 και μετά όλες οι πληρωμές προς τον Ο.Σ. Χαλκιδικής θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω τράπεζας (κατάθεση ή συναλλαγές μέσω WEB Banking). Αυτό αφορά τόσο την ετήσια εισφορά εκάστου έτους όσο και τυχόν οφειλές από συνδρομές παθελθόντων ετών προς τον Σύλλογο. Ο αριθμός IBAN του Ο.Σ. Χαλκιδικής είναι :

Alpha Bank - GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490 - δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Alpha Bank
GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490
δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Πατήστε εδώ για περισσότερα

Ετήσια εισφορά - IBAN

Οδοντιατρικός

Σύλλογος

Χαλκιδικής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής © 2012-2024

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 00:00

12 Σεπτεμβρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Στοματικής Υγείας

Europaiki imera stom ygiasΤο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων ( C.E.D. ) έχει ορίσει την 12η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Στοματικής Υγείας.

Με κύρια θεματική ενότητα την «Στοματική Υγεία και Κάπνισμα» ο σκοπός τις εκστρατείας είναι η ενημέρωση του ευρύ κοινού για τον ρόλο του καπνίσματος στην εκδήλωση του καρκίνου του στόματος και λάρυγγα.

Επίσιμη αφίσα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Στοματικής Υγείας Ο καπνός είναι ο βασικός ένοχος και υπεύθυνος για τους επί το πλείστων μη ιάσιμους καρκίνους στο στόμα και τον λάρυγγα ( με σταθερό επιπολασμό ). Ο καπνός βρίσκεται αυτήν την στιγμή ψιλά στην ιεράρχηση της Ημερήσια Διάταξης των Ευρωπαϊκών Οργάνων εξαιτίας της Αναθεώρησης της Ημερήσιας Διάταξης για τα Προϊόντα του Καπνού που αναμένεται να υιοθετηθεί.

Με παράθεση στατιστικών στοιχείων σχετικά με το ποσοστό χρήσης προϊόντων καπνού στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό σε συνάρτηση με την εμφάνιση καρκίνου στην στοματική κοιλότητα, γίνεται προσπάθεια να πεισθεί το ευρύ κοινό για την βλαπτική επίδραση του καπνίσματος στην υγεία και να  αναδειχθεί το γεγονός ότι το κάπνισμα είναι ο κύρια αιτία θανάτων που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί παγκοσμίως, επιφορτίζοντας τις κοινωνίες και το σύστημα υγείας με βαρύ φορτίο.

Στην μάχη αυτή πολύ σημαντική είναι η συνδρομή της Οδοντιατρικής Επιστήμης και του οδοντιάτρου ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει οποιαδήποτε αλλαγή συμβαίνει μέσα στο στόμα και να προλάβει την εξέλιξή της.

Δείτε εδώ το μήνυμα του Συμβουλίου Ευρωπαίων Οδοντιάτρων

 

Φυλλάδιο Ευρωπαϊκής Ημέρας Στοματικής Υγείας 1  Φυλλάδιο Ευρωπαϊκής Ημέρας Στοματικής Υγείας 2

 

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • canonical: http://www.osxa.gr/arxeio/2013/eoo/12-septemvriou-evropaiki-imera-stomatikis-ygeias
Διαβάστηκε 3232 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 19:20

Σχετικά Άρθρα

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια