Σας ενημερώνουμε ότι από το 2018 και μετά όλες οι πληρωμές προς τον Ο.Σ. Χαλκιδικής θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω τράπεζας (κατάθεση ή συναλλαγές μέσω WEB Banking). Αυτό αφορά τόσο την ετήσια εισφορά εκάστου έτους όσο και τυχόν οφειλές από συνδρομές παθελθόντων ετών προς τον Σύλλογο. Ο αριθμός IBAN του Ο.Σ. Χαλκιδικής είναι :

Alpha Bank - GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490 - δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Alpha Bank
GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490
δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Πατήστε εδώ για περισσότερα

Ετήσια εισφορά - IBAN

Οδοντιατρικός

Σύλλογος

Χαλκιδικής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής © 2012-2023

«Η σημασία της κλινικής εικόνας στη διάγνωση των νοσημάτων του στόματος. Ο οδοντίατρος στην πρώτη γραμμή.» - Εργαστήριο Στοματολογίας Οδοντιατρικού Τμήματος ΑΠΘ & Ε.Ε.Π.Σ. & Ο.Σ. Χαλκιδικής

Ημερίδες

 

imerida_somatologias_16_03_19
Ημερομηνία: Σάββατο, 16 Μάρτιος 2019 10:00 - 14:00

Τόπος: «Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Τρίγλιας», Νέα Τρίγλια, Νέα Προποντίδα, Χαλκιδική, Ελλάδα

«Η σημασία της κλινικής εικόνας στη διάγνωση των νοσημάτων του στόματος. Ο οδοντίατρος στην πρώτη γραμμή.» - Εργαστήριο Στοματολογίας Οδοντιατρικού Τμήματος ΑΠΘ & Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Στόματος & Ο.Σ. Χαλκιδικής.

imerida somatologias 16 03 19

Μέρος Α'

10:00  - 10:30  Προσέλευση Εγγραφή.
10.30 - 11.00 Μελαγχρωματικές, δυσχρωμικές βλάβες και νοσήματα του στόματος.
Πουλόπουλος Α. Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Στοματολογίας Οδοντιατρικό Τμήμα Α.Π.Θ.
11.00 - 11.30 Βλάβες και νοσήματα του στόματος με λευκό χρώμα.
Ανδρεάδης Δ. Επίκουρος Καθηγητής Εργαστηρίου Στοματολογίας Οδοντιατρικό Τμήμα Α.Π.Θ. Κλινικοί Προβληματισμοί & Αντιμετώπιση Μέρος Α.
11.30 - 11.45 Ελκονεκρωτική ουλίτιδα-στοματίτιδα.
Ζήσης Β. Μεταπτυχιακός Φοιτητής Εργαστηρίου Στοματολογίας Οδοντιατρικό Τμήμα Α.Π.Θ.
11.45 - 12.00 Κακοσμία.
Στεργιάδου Ε. Μεταπτυχιακός Φοιτητής Εργαστηρίου Στοματολογίας Οδοντιατρικό Τμήμα Α.Π.Θ.
12.00 - 12:45 Διάλειμμα

Μέρος Β'

12:15 - 12:30 Ξηροστομία.
Παπαδόπουλος Π. Υποψήφιος Διδάκτορας Εργαστηρίου Στοματολογίας Οδοντιατρικό Τμήμα Α.Π.Θ.
12.30 - 12.45 Καυσαλγία.
Καλπάκης Λ. Μεταπτυχιακός Φοιτητής Εργαστηρίου Στοματολογίας Οδοντιατρικό Τμήμα Α.Π.Θ.
12.45 - 13.15 Βλάβες και νοσήματα του στόματος με ερυθρό χρώμα.
Ανδρεάδης Δ. Επίκουρος Καθηγητής Εργαστηρίου Στοματολογίας Οδοντιατρικό Τμήμα Α.Π.Θ.
13.15 - 13.45 Βλάβες και νοσήματα του στόματος με τη μορφή όγκου.
Πουλόπουλος Α. Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Στοματολογίας Οδοντιατρικό Τμήμα Α.Π.Θ.
13.45 - 14.00 Συζήτηση Συμπεράσματα.

 

Βιογραφικά των ομιλητών

Αθανάσιος Πουλόπουλος
Ο Dr A. Πουλόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Στοματολογίας, Οδοντιατρικού Τμήματος ΑΠΘ από το 2013, εκλέχτηκε καθηγητής τον Οκτώβριο του 2018, διευθυντής του Εργαστηρίου Στοματολογίας, διετέλεσε διευθυντής του Τομέα Στοματικής-Γναθοπροσωπικής Παθολογίας, Χειρουργικής & Ακτινολογίας, και προηγουμένως υπηρέτησε στη βαθμίδα του λέκτορα (1997-2004) και του επίκουρου καθηγητή (2004-2013). Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Παθολογία του Στόματος (1993) (Master of Science in Oral Medicine Dental School, University of Bristol, Bristol U.K.) Πτυχιούχος (1991) και διδάκτορας (1995) της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ. Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η διάγνωση των νοσημάτων του στόματος με έμφαση στις προκαρκινικές και νεοπλασματικές βλάβες, η μελέτη της σημειολογίας και συμπτωματολογίας συστηματικών νόσων και συνδρόμων που εκδηλώνονται στη στοματογναθοπροσωπική χώρα (συμπεριλαμβανομένων και των σιαλογόνων αδένων). Συμμετέχει στα ερευνητικά προγράμματα του εργαστηρίου Στοματολογίας και είναι μέλος σε πολλές διεθνείς (European Association of Oral Medicine Representative of Region 5, International Association for Dental Research) και ελληνικές επιστημονικές εταιρείες (Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Στόματος). Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 90 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και περισσότερες από 200 επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Δημήτριος Ανδρεάδης
Ο Δρ Δ. Ανδρεάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Στοματολογίας, Οδοντιατρικού Τμήματος ΑΠΘ από το 2015, αφού προηγουμένως υπηρέτησε ως λέκτορας. 'Έχει μετεκπαιδευθεί στο Στοματολογικό Ιατρείο της Δερματολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (Νοσοκομείο Αθηνών «Α. Συγγρός»). Μετεκπαιδεύθηκε και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του Οδοντιατρικού Τμήματος, του Ανόβερο, Γερμανία. Συμμετέχει στα ερευνητικά προγράμματα του εργαστηρίου Στοματολογίας και είναι μέλος σε πολλές διεθνείς και ελληνικές επιστημονικές εταιρείες. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 50 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και περισσότερες από 100 επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Λεωνίδας Καλπάκης
Αποφοίτησε από το Οδοντιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας το 2013. Εντάχθηκε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Στοματολογίας του Οδοντιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας το 2016. Από τότε μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά στις επιστημονικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου και της κλινικής Στοματολογίας. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων αυτών συμμετείχε με σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια.

Πέτρος Παπαδόπουλος
Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή του MASARYK UNIVERSITY στο ΜΠΡΝΟ της Τσεχίας, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Στοματολογίας του Οδοντιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας το οποίο και ολοκλήρωσε το 2012 . Από τον Οκτώβριο του 2018 έχει ξεκινήσει ερευνητικό έργο στα πλαίσια διδακτορικής διατριβής στο Εργαστήριο του Οδοντιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας , ενώ έχει στο ενεργητικό του παρουσιάσεις σε μορφή ελεύθερων ανακοινώσεων σε συνέδρια της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος , της Στοματολογικής Εταιρίας Ελλάδος όπως και δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Βασίλειος Ζήσης
Εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 2009 και αποφοίτησε το 2014. Εν συνεχεία, μετέβη στη Γερμανία για μεταπτυχιακές σπουδές όπου και αποφοίτησε το 2018 με MSc (μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης) στην Περιοδοντολογία. Από το 2017 είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Εργαστηρίου Στοματολογίας του Οδοντιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. Από τότε μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά στις επιστημονικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου και της κλινικής Στοματολογίας. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων αυτών συμμετείχε με σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια.

Ευφημία Στεργιάδου
Εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του COMMENIUS UNIVERSITY στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας το 2009 και αποφοίτησε το 2015. Από το 2017 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Εργαστηρίου Στοματολογίας του Οδοντιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. Από τότε μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά στις επιστημονικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου και της κλινικής Στοματολογίας. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων αυτών συμμετείχε με σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια.

 

Τηλέφωνο
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • Σάββατο, 16 Μάρτιος 2019 10:00 - 14:00

 

 

Υποστήριξη από iCagenda